Hakkimizda  
Munzam Vakfi Üyeligi  
Munzam Vakfi Temsilcileri  
Munzam Sosyal Yardimlar  
Duyurular  
Dilekçe ve Formlar  
İletişim  
 
Munzam Vakfı Üyeliği

 

I. Vakıf Üyeliğinin Kazanılması

a) Banka, Vakıf, Sandığa sürekli hizmet akdiyle alınan bütün personel işe başlamalarıyla beraber Vakfın üyesi olurlar. Bunlar, Vakfın “Çalışan (Aktif) Üyeleridir.”

Bankadan emekli olduğu halde fiili olarak çalışmaya devam edenler Emekli (Pasif) üye statüsünde değerlendirilirler.

Ancak, Banka, Sandık veya Vakıfta işe başladıkları tarihte 45 ve daha yukarı yaştakilerin Vakıftan emekli olabilmeleri için işe başladıkları tarihte kendilerine ödenen ücrete göre geriye doğru 10 yıl (3600 gün) Vakıf primini işçi ve işveren hisseleriyle birlikte ödemeyi kabul ve taahhüt etmesi, taahhüt tarihinden başlayarak 1 ay içerisinde borçlandığı primi ödemeleri yanında asgari 1 yılını fiilen çalışmak kaydıyla 5 yıl prim ödemeleri şarttır.

b) Bankada, Vakıfta ve Sandıkta hizmet akdi ile çalışmakta iken, emeklilik veya başka nedenlerle ayrılanlardan işçi ve işveren prim hisselerini birlikte ödeyenlerin üyelikleri devam eder. Bunlar Vakfın “İsteğe Bağlı Üyeleridir.’’

c) İştiraklerde çalışanlardan, işçi ve işveren prim hisselerini birlikte ödeyenler Vakfa üye olur. Vakıf üyesi iken iştiraklerden herhangi bir nedenle ayrılanlardan işçi ve işveren hisselerinin birlikte ödeyenlerin üyelikleri devam eder. Bunlar Vakfın “İsteğe Bağlı Üyeleridir.” 

d) Her ne suretle olursa olsun Vakıf üyeliğinden ayrılıp yeniden üyelik hakkını kazananlar, evvelce Vakıftan geri almış oldukları aidat ve prim tutarını prim ödeme tarihindeki Şekerbank T.A.Ş. ya da emsal bir bankanın 1 yıllık kredilere uyguladığı en yüksek faizi ile birlikte Vakfa ödemek zorundadırlar.

e) Vakıftan emekli yardımı alanlar Vakfın “Emekli (Pasif Üye) Üyeleridir.”

f) Bankada, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği, Genel Müdürlük, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Sekreterlik unvanı ile görev yapanlar, bu unvanlarda çalışırken emekli olanlar, bu unvanda çalışırken Bankadan ayrıldığı halde prim ödemeye devam edenler, Vakfın “Tabii Üyeleridir.”

Bu kişilerden disiplin suçu ile iş akdi sona erenler Tabii Üye olamazlar. 

II. Vakıf Üyeliğinin Kaybedilmesi


a) Vakıf Üyeliğinden Ayrılma

Banka, iştirak, Vakıf ve sandık da iş akdi ile çalışan üyeler (aktif) çalıştıkları kurumdan ayrıldıklarında, Vakıf üyeliğine isteğe bağlı olarak devam edebilir veya üyeler kendi ödediği birikmiş prim tutarlarını alarak Vakıf üyeliklerini sonlandırabilirler.

Banka, iştirak, Vakıf ve sandık da iş akdi ile çalışan üyeler (aktif) çalıştıkları kurumdan ayrıldıklarında Vakıf üyeliğinden de ayrılmak istediklerini yazılı dilekçe ile Vakfa bildirirler.

Vakıf, sadece üyenin kendi maaşından kesilmek suretiyle birikmiş olan üyelik aidat tutarlarının toplamını ödeyerek üyenin Vakıf ile ilişkisini keser. Uygulama ilişkin esaslar yönetmelikle belirlenir.

b) Vakıf Üyeliğinden Çıkarılma

1.b) Yönetim Kurulu Kararı ile Çıkarılma

Aidatları herhangi bir sebeple (3) ay (ücretsiz izin hariç) aralıksız olarak kesilmemiş veya ödenmemiş olan üyeler Vakıf üyeliğinden Yönetim Kurulunca çıkarılırlar.

Borç geri ödeme taksitlerini herhangi bir sebeple üç (3) kez ödemeyen üyeler Vakıf üyeliğinden Yönetim Kurulunca çıkarılırlar.

Vakıf, sadece üyenin kendi maaşından kesilmek suretiyle birikmiş olan üyelik aidat tutarlarının toplamını ödeyerek üyenin Vakıf ile ilişkisini. II- a) da belirtilen yönetmelik doğrultusunda keser.

2.b) Disiplin Kurulu Kararı ile Çıkarılma

Vakıf ile olan ilişkilerinde ahlak ve iyi niyet kuralları ile bağdaşmayacak hareketlerde bulunan üyeler, Disiplin Kurulunun kararı ve Genel Kurul’un onayı ile Vakıf üyeliğinden çıkarılır.

Çıkarılan üyenin kendi ödediği birikmiş üyelik aidatı, Genel Kurulca ihracına karar verildiği tarih esas alınarak, II- a) fıkrasında belirtilen yönetmelik esaslarına göre kendilerine iade edilir. Genel Kurul kararına kadar; üyelik ve bu Resmi Senet’ teki tüm hak ve vecibeleri askıya alınır.

Vakıf ile olan ilişkilerinde ahlak ve iyi niyet kuralları ile bağdaşmayan hareketlerde bulunan Vakıf emekli üyesinin Disiplin Kurulu kararı ve Genel Kurulun onayı ile Vakıf’la ilişkisi kesilir. Genel Kurul onay tarihi itibari ile emekliye ödenecek tutar II- a) da belirtilen yönetmelik esaslarına göre belirlenir.

Bu şekilde üyelikten çıkarılanlar Vakıf üyeliğine yeniden kabul edilemezler.

c) Ölüm

Ölümle üyelik son bulur. Ancak hak sahibi olan aile fertlerinin hakları saklıdır.

d) Sair Ayrılma Sebepleri

Yukarıda yazılı sebepler dışındaki ayrılma sebepleri sair ayrılma sebepleridir.

 

Copyright © 2009 Şekerbank T.A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.